România va concura în a doua semifinală a ediției de anul acesta a concursului muzical Eurovision, care va avea loc pe 16 mai, la Tel Aviv, în Israel, potrivit rezultatelor tragerii la sorți, informează site-ul oficial al evenimentului.

Ordinea intrării în concurs pentru cea de-a doua semifinală este următoarea: prima jumătate – Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, România, Danemarca, Armenia; a doua jumătate – Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

În prima semifinală, care va avea loc pe 14 mai, ordinea intrării în concurs este următoarea: prima jumătate – Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria; a doua jumătate – Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia, Ucraina, Grecia.

Țările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia – sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Marea finală Eurovision 2019 este programată pe 18 mai.

Concursul, organizat sub sloganul “Dare to dream”, va avea loc la Muzeul de Artă din Tel Aviv și va fi prezentat de Assi Azar și Lucy Ayoub.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa “Toy”.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, iar România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa “Goodbye”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/romania-va-concura-in-a-doua-semifinala-a-concursului-eurovision-2019-53025.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/romania-va-concura-in-a-doua-semifinala-a-concursului-eurovision-2019-53025-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv