Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că acordul de Brexit negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană este “cel mai bun acord posibil și nu este renegociabil”, cu prilejul unui summit al țărilor din sudul Mediteranei care se desfășoară în Cipru, relatează AFP.

Declarația sa intervine în contextul în care premierul britanic Theresa May a declarat că aceste modificări sunt necesare pentru ca acordul să poată fi acceptat de parlament.

El a făcut apel la guvernul britanic “să-i prezinte rapid” negociatorului șef al UE, Michel Barnier, “viitoarele etape care vor permite evitarea unei ieșiri fără acord pe care nimeni nu o dorește dar pentru care trebuie, în pofida acestui lucru, să ne pregătim”.

Un oficial de la Bruxelles citat de Reuters a declarat marți seară că un amendament al parlamentului britanic care cere ca mecanismul de “backstop” să fie înlăturat din acordul de Brexit negociat de premierul Theresa May și înlocuit cu formula “aranjamente alternative” nu va fi acceptat de blocul comunitar.

Oficialul, care se ocupă de dosarul Brexitului și care a dorit să-și păstreze anonimatul, susține că Theresa May știe că acest subiect este unul sortit eșecului, dată fiind poziția de lungă durată a UE potrivit căreia “backstop”-ul – o măsură de urgență pentru a menține frontiera irlandeză fără controale după Brexit – este o componentă cheie a acordului de Brexit negociat cu Londra.

Amendamentul deputatului conservator Graham Brady, care va fi supus votului Camerei Comunelor în această seară, se bucură de sprijinul guvernului conservator al Theresei May.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/emmanuel-macron-acordul-de-brexit-este-cel-mai-bun-posibil-si-nu-este-renegociabil-53043.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/emmanuel-macron-acordul-de-brexit-este-cel-mai-bun-posibil-si-nu-este-renegociabil-53043-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv