86 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea lucrează la remedierea avariilor provocate de fenomenele meteo: peste 200 de stâlpi rupți și peste 56 de km de linii electrice care trebuiesc înlocuite, informază compania.

Echipele E-Distribuție au instalat în ultimele zile 77 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona localităților Urziceni – Lehliu. Va continua montarea de grupuri electrogene în zonele vulnerabile.

Depunerile semnificative de chiciură pe instalații precum și vântul puternic ce a dus la formarea femomenului de galopaj a rețelelor, copacii încărcați cu gheață din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi asupra rețelei, precum și îngreunarea instalațiilor cu un strat masiv de gheață a produs toate aceste defecțiuni majore în instalații. Accesul este îngreunat în continuare de vizibilitatea redusă din cauza ceții dense din zonă – până la ora 11:00 fiind valabil codul galben de vreme rea pentru ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

În data de 29 ianuarie, la ora 10:00, situația se prezenta astfel: pe aria județelor Călărași și Ialomița, 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului și a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecțiuni prin ruperea conductorilor și a unor componente de rețea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 4 stații de transformare.

În județul Călărași sunt nealimentate 12 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Dor Mărunt, Frăsinet, Gurbănești, Ileana, Sărulești, Valea Argovei.

În județul Ialomița sunt nealimentate 18 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Armășești, Dragoești, Dridu, Fierbinți Târg, Jilavele, Movilița, Roșiori, Sinești, Bărbulești, Garbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindași, Valea Măcrisului, Manasia, Urziceni, Broșteni, Ion Roată, Alexeni, Coșereni, Bărcănești.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/e-distributie-dobrogea-200-de-stalpi-rupti-si-peste-56-de-km-de-linii-electrice-trebuiesc-inlocuite-53030.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/e-distributie-dobrogea-200-de-stalpi-rupti-si-peste-56-de-km-de-linii-electrice-trebuiesc-inlocuite-53030-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv