Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a început o anchetă după ce un medic care încasează lunar aproximativ 15.000 de lei ar fi refuzat să consulte o femeie, invocând, în foaia de observație, salarizarea „necorespunzătoare” și lipsa personalului.

Surse medicale au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un medic primar de pneumologie este acuzat că a refuzat să consulte o femeie internată pe secția ATI, cu bronhopneumonie. Medicul ar scris în foaia de observație că refuză din cauza salarizării „necorespunzătoare” și lipsei personalului mediu.

Aceleași surse au declarat că medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cu gărzile.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a convocat în regim de urgență Comisia de Etică .

„Comisia are ca obiectiv să analizeze aceste aspecte. Dacă e așa, sunt foarte supărat. Este regretabil. Foaia de observație are cu totul și cu totul alt caracter, unul medical. Acolo se scriu investigațiile medicale”, a declarat Capotă.

Managerul SJU Târgu Jiu a precizat că a sesizat și Colegiul Medicilor, iar când va avea rezultatul Comisiei de Etică va lua măsuri drastice.

„Din punctul meu de vedere voi lua cea mai drastică măsură. Aștept să văd concluziile. Nu e admisibil să se întâmple așa ceva într-un spital județean. Voi fi neiertăror”, a spus Gigel Capotă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ancheta-dupa-ce-un-medic-e-acuzat-ca-a-refuzat-o-consultatie-din-cauza-salarizarii-53034.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ancheta-dupa-ce-un-medic-e-acuzat-ca-a-refuzat-o-consultatie-din-cauza-salarizarii-53034-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv