Virusul pestei porcine africane a fost confirmat luni la porci din gospodării din județele Timiș și Arad, anunță ANSVSA.

În cazul județului Timiș prezența virusului PPA a fost confirmată într-o gospodările din localitatea Belinț, în timp ce în județul Arad confirmarea virusului s-a făcut într-o gospodărie din orașul Arad.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodăriile afectate a fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/virusul-pestei-porcine-africane-a-fost-confirmat-in-timis-si-arad-53014.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/virusul-pestei-porcine-africane-a-fost-confirmat-in-timis-si-arad-53014-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv