Ministerul Afacerilor Interne informează, printr-un comunicat transmis duminică dimineață, că din cauza condițiilor meteo nefavorabile erau, la ora 7,00, nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe, fiind afectați 78.480 consumatori finali.

Pentru remedierea avariilor se acționează în teren cu 134 echipe ale distribuitorilor de energie. Cele 13 județe afectate sunt Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova și Vâlcea, precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne precizează că monitorizează în continuare situația din teren prin Centrul Național de Conducere Integrată, care cooperează permanent cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, până la revenirea la normal a vieții comunităților afectate de vremea nefavorabilă. Se mențin în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

La nivelul celor 7 județe (Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Ilfov, Ialomița și Vrancea) și municipiul București aflate până la ora 10,00 sub avertizare de cod galben, sunt în serviciul operativ pregătiți să intervină peste 5.000 de angajați MAI – pompieri, polițiști și jandarmi, cu circa 2.300 de mijloace tehnice.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 județe (AR, AG, BR, BZ, CL, CT, DB, GJ, GR, IF, IL, MH, OT, PH, TL, TR, VL, VS) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curți, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stâlpi de electricitate și a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale pentru 2 persoane rănite de crengi desprinse din copaci, iar pentru 2 pacienți a fost necesară intervenția autospecialelor de deszăpezire pentru deblocarea căilor de acces.

Tptodată, în județul Ialomița rămân la dispoziția comunităților afectate de lipsa curentului electric până la remedierea defecțiunilor, cele 16 generatoare electrice de mare capacitate puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, menționează comunicatul MAI.

Conducerea MAI a solicitat prefecților să se asigure că există permanență la sediile primăriilor în zonele afectate de ninsori, polei și ploi sau cu risc de inundații, până la normalizarea situației.

Potrivit informării MAI, în prezent nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu traficul blocat ca urmare a evenimentelor rutiere sau ca efect al manifestărilor meteorologice din ultima perioadă. Circulația rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca, județul Gorj, este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricție de tonaj ce va fi menținută pe toată perioada sezonului rece. În prezent, se intervine în 4 județe (Ialomița, Dâmbovița, Prahova și Mehedinți) și municipiul București pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, pentru împrăștierea de materiale antiderapante și pentru degajarea copacilor/stâlpilor căzuți.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/mai-123-de-localitati-din-13-judete-inca-nealimentate-cu-energie-electrica-peste-78-000-de-consumatori-afectati-52983.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/mai-123-de-localitati-din-13-judete-inca-nealimentate-cu-energie-electrica-peste-78-000-de-consumatori-afectati-52983-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv