În jur de 70.000 de persoane au participat duminică, la Bruxelles, la Marșul european pentru climă, transmite AFP.

Cortegiul, care a adunat oameni de toate vârstele, a traversat orașul, de la Gara de Nord până la Parlamentul European.

Participanții au venit din toată țara, în pofida vremii reci și ploioase.

Potrivit agenției Belga, numărul trenurilor spre Bruxelles a fost dublat datorită participării numeroase așteptate.

Sub impulsul asociației ‘Rise for Climate’, marșul, organizat în paralel cu acțiuni similare în Franța, a avut ca obiectiv, în capitala Uniunii Europene, ‘interpelarea’ liderilor europeni care se vor reuni în martie pentru un summit.

Peste 65.000 de persoane au manifestat la Bruxelles pe 2 decembrie, în prima zi a conferinței internaționale COP24, de luptă împotriva schimbărilor climatice, care se deschidea în Polonia.

În Belgia, mobilizarea este deosebit de puternică de la începutul anului în rândul tinerilor. Joi, un marș al liceenilor și studenților a adunat 35.000 de participanți.

Duminică, una din organizatoarele manifestației, Marie Hayens, a declarat la televiziunea publică RTBF că a fost deschis un caiet de revendicări, în încercarea de a se oferi răspunsuri la schimbarea climatică, în sectoare precum construcțiile, industriile, agricultura sau deșeurile.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/belgia-70-000-de-participanti-la-bruxelles-la-marsul-european-pentru-clima-52995.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/belgia-70-000-de-participanti-la-bruxelles-la-marsul-european-pentru-clima-52995-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv