Alianța Nord-Atlantică și Rusia nu au reușit să ajungă la niciun acord privind menținerea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), Administrația Vladimir Putin denunțând instalarea de către Statele Unite a sistemelor balistice în România.

Vineri, la Bruxelles, s-a derulat o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, tema centrală fiind situația Tratatului INF. Reprezentanții statelor membre NATO au cerut Moscovei să renunțe până pe 2 februarie noile sisteme de rachete de croazieră care pot transporta ogive nucleare. Dacă Moscova nu se va conforma, Administrația Donald Trump va iniția procedurile de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare.

“Tratatul INF este în pericol real. Cu cât Rusia va reveni mai curând la respectarea Tratatului, cu atât va fi mai bine. Tratatul nu are nicio valoare dacă nu este respectat; problema sunt rachetele ruse din Europa”, a declarat după reuniune Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

La rândul său, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat în cursul reuniunii că Statele Unite încalcă de fapt Tratatul INF prin instalarea sistemelor balistice în România, au declarat diplomați NATO citați de agenția de presă Reuters. NATO susține că sistemele antibalistice din România au rolul de a contracara amenințările Iranului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/nato-rusia-nu-au-ajuns-la-niciun-acord-privind-tratatul-inf-moscova-denunta-sistemul-din-romania-52951.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/nato-rusia-nu-au-ajuns-la-niciun-acord-privind-tratatul-inf-moscova-denunta-sistemul-din-romania-52951-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv