Medicii spun că starea sa este stabilă, însă există încă riscul unor complicații. Cârjă a suferit mai multe fracturi, un traumatism cranio-cerebral și unul toracic, dar problema cea mai gravă a fost la unul dintre picioare, care a fost fracturat sub genunchi și puțin deasupra gleznei.

Deși a fost la un pas de a i se amputa piciorul, a scăpat de ceea ce putea fi mai rău în acest sens. Cel puțin deocamdată, spune directorul Adela Golea, directorul Spitalului Clinic Județean Cluj.

„Pacientul este stabil, se află încă la secția de terapie intensivă și e ținut sub observație. A fost operat și chiar dacă se punea problema de amputație, piciorul i-a fost salvat, dar există încă posibilitatea de complicație, care s-ar putea să ducă la asta. Vor trebui apoi intervenții pentru reconstrucția piciorului”, a explicat Adela Golea.

Directorul spitalului a vorbit din nou și despre motivele care ar fi putut duce la diferența dintre rezultatele analizelor tânărului efectuate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU)și rezultatele finale de la Institutul de Medicină Legală Cluj (IML).

Inițial, analizele efectuate la UPU au relevat faptul că tânărul ar fi consumat droguri, însă ulterior, rezultatele sosite de la IML au fost negative. Adela Golea a reafirmat fapul că aparatele deținute de UPU sunt calitative, iar dozarea cantitativă se face doar la IML. Probleme de urină de la UPU au indicat faptul că tânărul ar fi consumat substanțe de tip Tetrahidrocanabinol (THC), care se întâlnesc în anumite droguri, inclusiv în canabis.

„Există molecule care seamănă cu moleculele de substanțe pe care noi le urmărim și care ies pozitive. Sunt și uneori situații în care ies elemente fals pozitive sau fals negative. Acest procent de fals pozitiv sau fals negativ există pe toate aparatele și dacă se suspicionează că sunt probleme se schimbă metoda. Din păcate THC are foarte multe molecule care seamănă. Spre exemplu și macul seamănă ca moleculă și arborele de cafea seamănă ca moleculă cu THC, ca să nu vorbim de toate speciile de cânepă”, a mai afirmat Golea.

„Pentru THC au mai fost situații în care la noi a ieșit pozitiv, iar la laborator nu a ieșit sau a ieșit altă substanță in grupă, dar nu marijuana. Oricum, s-a comandat o anchetă și așteptăm rezultatele, iar atunci ar trebui să aflăm exact ce s-a întâmplat”, a conchis Adela Golea.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/care-este-starea-soferului-implicat-in-accidentul-mortal-in-care-iubita-sa-de-20-de-ani-si-a-pierdut-viata-52962.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/care-este-starea-soferului-implicat-in-accidentul-mortal-in-care-iubita-sa-de-20-de-ani-si-a-pierdut-viata-52962-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv