O instanță judiciară din Sicilia a cerut, joi, aprobarea Parlamentului Italiei pentru judecarea vicepremierului Matteo Salvini, liderul formațiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, acuzat de sechestrare de persoane pentru că nu a permis debarcarea a numeroși imigranți extracomunitari.

Tribunalul pentru Miniștri din Catania a anunțat joi după-amiază că a decis intentarea unei acțiuni judiciare penale împotriva lui Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne, în cazul navei Diciotti, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Procurorii ceruseră clasarea dosarului, dar judecătorii Tribunalului pentru Miniștri au stabilit că există elemente pentru declanșarea unui proces împotriva lui Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane și abuz de putere. Cererea instanței judiciare va ajunge la Senatul Italiei, care va decide dacă Matteo Salvini va fi sau nu judecat.

Nava Diciotti, aparținând Pazei de Coastă italiene, a făcut obiectul unor polemici la nivelul Uniunii Europene în august 2018, când Matteo Salvini a refuzat, mai multe zile, să permită debarcarea a 177 de imigranți în Italia. Extracomunitarii au putut fi debarcați în final în Catania.

Matteo Salvini a denunțat decizia judecătorilor. “Risc între trei și 15 ani de închisoare pentru că am blocat debarcarea imigranților clandestini în Italia. Nu am cuvinte. Teamă? Zero. Voi continua să lucrez pentru a apăra granițele țării mele și siguranța italienilor. Eu nu cedez! Acum, va fi rândul Senatului și al senatorilor să spună da sau nu, proces ori nu. Sunt sigur de votul senatorilor din Liga Nordului. Vom vedea cum vor vota ceilalți senatori, dacă va fi majoritate în Senat. Dar eu o spun de acum, eu nu îmi schimb poziția nici măcar un centimetru. Ambarcațiuni, bărci sau bărcuțe în Italia nu vor putea veni. Am fost sechestrator o dată, să fiți siguri că voi fi sechestrator și în lunile următoare”, a reacționat Matteo Salvini.

Guvernul Italiei, condus de premierul Giuseppe Conte, este susținut în Parlament de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta) și Mișcarea Cinci Stele (M5S, populistă, antisistem). Liderii celor doi formațiuni – Matteo Salvini și Luigi Di Maio – sunt vicepremieri. Italia a avut numeroase polemici cu Uniunea Europeană din cauza afluxului de imigranți extracomunitari.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/salvini-inculpat-pentru-sechestrare-de-persoane-pentru-ca-a-oprit-debarcarea-imigrantilor-52935.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/salvini-inculpat-pentru-sechestrare-de-persoane-pentru-ca-a-oprit-debarcarea-imigrantilor-52935-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv