Ștefan Cârjă, tânărul care se afla la volanul Mercedesului distrus într-un accident soldat cu un deces, pe 21 ianuarie, nu a consumat droguri. Rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală sunt negative, spre deosebire de cele de la Unitatea de Primire Urgențe Cluj (UPU), care au fost pozitive.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a emis un nou comunicat, asta după ce Buletinul de Analiză Toxicologică al Institutului de Medicină Legală a indicat rezultate negative în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive în organismul lui Cârjă. Inițial, marți, 22 ianuarie, reprezentanții Poliției Cluj informaseră că tânărul ar fi consumat droguri, după ce rezultatele testelor preliminare efectuate la UPU au ieșit pozitive.

„Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă. În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive. Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente, având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice”, se precizează în noul comunicat.

Directorul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petru Șușcă, a cerut o anchetă internă în cadrul insistituție spitalicești pe care o conduce.

Șușcă vrea să afle dacă și în ce măsură este posibil ca rezultatele analizelor lui Ștefan Cârjă, tânărul implicat într-un accident mortal, să fi fost influențate de o eroare a aparatului de la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj (UPU), aflată în subordinea Spitalului Județean. Asta după ce analizele șoferului efectuate la UPU au indicat că acesta ar fi putut să consume substanțe psihoactive, însă, ulterior, Buletinul de Analiză Toxicologică al Institutului de Medicină Legală a indicat rezultate negative.

„Eu n-am mai întâlnit până acum un astfel de caz, vă spun sincer. Am cerut o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat cu acele rezultate. Vrem să aflăm dacă este posibil ca aparatul să fi dat o eroare, ceea ce nu prea cred. Dar până când vom avea rezultatele anchetei chiar nu mă pot pronunța, pentru că e un caz aparte, un caz foarte dificil”, a declarat pentru „Adevărul” Petru Șușcă.

Preluat de o ambulanță la scurt timp după accident și dus la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, Ștefan Cârjă a fost salvat, însă medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior. În prezent, el este internat la Clinica Chirurgie 1 a Spitalului Județean Cluj, dar se află în continuare într-o stare foarte gravă. Nu același lucru se poate spune despre iubita sa, Gabriela Rîpan, o tânără originară din Suceava care era studentă la Cluj. Gabriela nu a avut nicio șansă și a murit în acciden, iar sâmbătă, 26 ianuarie, va fi înmormântată la Suceava.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rasturnare-de-situatie-dupa-ce-prima-data-politistii-au-spus-ca-soferul-care-a-provocat-un-accident-mortal-era-beat-si-drogat-52938.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rasturnare-de-situatie-dupa-ce-prima-data-politistii-au-spus-ca-soferul-care-a-provocat-un-accident-mortal-era-beat-si-drogat-52938-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv