Trei accidente s-au produs, joi seara, pe o porțiune de doar 500 de metri, pe DN2 – E85, între Oreavu și Poșta Câlnău, din județul Buzău, din cauza carosabilului ud și înghețat. Pe mai multe drumuri din țară există risc de apariție a poleiului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, joi seara, că din cauza carosabilului ud și a temperaturilor în scădere există riscul apariției poleiului pe mai multe artere rutiere din județele Buzău, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

În județul Buzău, pe DN2, între Oreavu și Poșta Câlnău a apărut poleiul și se acționează cu materialul antiderapant, însă efectul este mult diminuat din cauza condițiilor meteo.

Potrivit Poliției Buzău, trei mașini s-au tamponat, un TIR a derapat și a ajuns în șanț, iar un microbuz în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat. Nu au existat persoane rănite.

De asemenea, pe raza județelor Constanța și Tulcea se circulă în condiții de ceață pe mai multe artere rutiere.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii le recomandă șoferilor să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol, să evite depășirile, iar dacă sunt necesare, să le realizeze numai după o asigurare temeinică. De asemenea, șoferii trebuie să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță și să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/infotrafic-polei-pe-mai-multe-drumuri-din-tara-in-buzau-s-au-produs-3-accidente-pe-o-portiune-de-500-de-metri-52937.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/infotrafic-polei-pe-mai-multe-drumuri-din-tara-in-buzau-s-au-produs-3-accidente-pe-o-portiune-de-500-de-metri-52937-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv