Hidrologii au emis o atenționare cod galben de inundații valabilă de joi seara până sâmbătă la ora 12.00, pentru râuri din șase județe, fiind prognozate depășiri ale cotelor de atenție.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, bazine hidrografice din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeș și Olt intră, de joi seara, sub atenționare cod galben de inundații.

Ca urmare a precipitațiilor prognozate, a cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, a evoluției formațiunilor de gheață și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, anunță hidrologii.

Sunt vizate bazine hidrografice din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeș și Olt, iar inundații se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare de joi seara până vineri la ora 14.00 pe unele râuri mici din județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea.

Atenționarea cod galben de inundații este valabilă de joi, ora 18.00, până sâmbătă, ora 12.00.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-sase-judete-pana-sambata-52918.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-sase-judete-pana-sambata-52918-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv