Uniunea Europeană va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relație bilaterală.

“Dacă vreți să fac speculații asupra a ceea ce s-ar întâmpla în Irlanda în scenariul unui Brexit fără acord, cred că este destul de evident că vom avea o frontieră solidă, iar angajamentele asumate prin Acordul din Vinerea Mare și toate lucrurile pe care le-am făcut de ani de zile prin instrumente și programe vor trebui în mod inevitabil să fie adaptate. Sigur că noi vrem pace, sigur că susținem Acordul din Vinerea Mare, dar acestea sunt efectele scenariului Brexitului fără acord”, a declarat marți un purtător de cuvânt al lui Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, conform cotidianului The Guardian.

Vicepremierul Irlandei, Simon Coveney, a semnalat săptămâna trecută, într-o discuție privată, că nu ar trebui să se vehiculeze efectele pe care un Brexit fără acord le-ar avea asupra frontierei, de teama represaliilor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ue-va-introduce-controale-vamale-la-frontiera-irlandeza-in-cazul-unui-brexit-fara-acord-52899.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ue-va-introduce-controale-vamale-la-frontiera-irlandeza-in-cazul-unui-brexit-fara-acord-52899-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv