Gabriel Leș a declarat că Forțele Navale Române trebuie să fie o structură înzestrată cu nave interoperabile cu cele ale structurilor similare din statele Alianței Nord-Atlantice, care să ofere posibilitatea participării la operații navale complexe sub comanda NATO.

„Unul dintre obiectivele majore ale Ministerului Apărării Naționale a fost și este consolidarea profilului României de pilon regional de securitate și stabilitate în NATO și UE, regiunea Mării Negre fiind unul dintre reperele strategice cele mai importante în actualul context de securitate. Situația de securitate din regiunea Mării Negre continuă să fie instabilă și imprevizibilă. Forțele Navale Române trebuie să fie o structură modernă, profesionistă și dinamică, înzestrate cu nave interoperabile cu cele ale structurile similare din statele Alianței Nord-Atlantice, care să ofere posibilitatea instruirii și participării la operații navale complexe sub comanda NATO”, a spus ministrul Gabriel Leș, printr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării.

Gabriel Leș a lansat aceste declarații marți, când Statele Majore ale Forțelor Aeriene și Navale au desfășurat ședințele de autoevaluare a activităților pe anul 2018. La acțiune au participat și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și secretarul de stat Andrei Ignat.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a mai declarat că „în contextul procesului de reconfigurare a posturii militar-strategice de descurajare și apărare a Alianței, avem nevoie de capabilități militare credibile, cu o înzestrare adecvată și militari bine pregătiți. Redresarea bugetului apărării și înscrierea acestuia pe o tendință ascendentă este o prioritate majoră a României în contextul de securitate actual atât de complex”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/les-fortele-navale-trebuie-inzestrate-cu-nave-interoperabile-cu-cele-ale-structurilor-statelor-nato-52901.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/les-fortele-navale-trebuie-inzestrate-cu-nave-interoperabile-cu-cele-ale-structurilor-statelor-nato-52901-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv