Cel puțin 14 navigatori au murit, 12 au fost salvați, iar șase sunt în continuare dați dispăruți, în urma incendiului de la bordul a două nave comerciale în strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, potrivit unei surse din cadrul serviciilor ruse de urgență, citată de TASS.

Potrivit sursei menționate, autoritățile continuă operațiunile de căutare, care sunt îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile.

“Vremea este rea, însă se estimează că se va îmbunătăți între 10:00 și 12:00 (orele României, 09:00-11:00)”, a declarat sursa citată de TASS.

Anterior, Agenția Federală pentru Trarnsport Maritim și Fluvial (Rosmorrechflot) a transmis că nu se mai crede că există șanse să mai fie descoperiți supraviețuitori, astfel că operațiunea de salvare a fost reclasificată într-una de căutare.

Potrivit informațiilor disponibile, navele sub pavilion tanzanian au luat foc în strâmtoarea Kerci în cursul zilei de luni. Un total de 32 de membri, inclusiv marinari din India și Turcia se aflau la bordul navelor la momentul incidentului.

Explozia se pare că a izbucnit la bordul uneia dintre nave în momentul în care se transfera carburant de pe o navă pe cealaltă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/incendiul-izbucnit-la-bordul-a-2-nave-comerciale-in-stramtoarea-kerci-bilantul-a-ajuns-la-14-morti-52889.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/incendiul-izbucnit-la-bordul-a-2-nave-comerciale-in-stramtoarea-kerci-bilantul-a-ajuns-la-14-morti-52889-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv