Penitenciarul Rahova a deschis o anchetă internă după ce o angajată pe postul de educator s-a căsătorit cu un deținut al închisorii. Căsătoria a avut loc săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat deținutul Bogdan Dumitrache, poreclit „Crocodilu”.

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deținut, pe care l-a consiliat pe probleme de educație în cadrul închisorii, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, reprezentanții ANP au precizat pentru MEDIAFAX că, potrivit codului deontologic, relațiile dintre angajații penitenciarelor și deținuți sunt interzise.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova și Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deținutul.

„Nu este nimic neobișnuit. Orice deținut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens și, după ce se analizează, deținutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparține penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceți referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deținutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Pe de altă parte, reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor susțin că angajata de la Rahova nu a încălcat codul deontologic prin relația pe care o are cu deținutul. Potrivit acestora, educatorii din penitenciare se ocupă, printre altele, de alfabetizarea deținuților sau îi învață pe aceștia „să se poarte frumos în societate”.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani și 6 luni pentru constituire de grup infracțional organizat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/casatorie-dupa-gratii-interlopul-crocodilu-a-luat-o-de-sotie-pe-educatoarea-care-il-invata-sa-se-poarte-frumos-52893.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/casatorie-dupa-gratii-interlopul-crocodilu-a-luat-o-de-sotie-pe-educatoarea-care-il-invata-sa-se-poarte-frumos-52893-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv