Alte trei persoane au murit din cauza gripei, din București și din județele Gorj și Prahova, astfel că numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 23. Cei trei pacienți aveau probleme medicale și nu erau vaccinați antigripal.

Numărul morților din cauza gripei a ajuns la 23 după ce au fost înregistrate alte trei decese, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

Unul dintre pacienți este o femeie în vârstă de 43 ani, din județul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiții medicale preexistente și cu antecedente vaccinale necunoscute.

Ceilalți doi pacienți care au murit sunt două femei – una în vârstă de 72 de ani din București și una de 51 de ani din județul Gorj. Ambele aveau condiții medicale preexistente și nu au fost vaccinate antigripal.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Costinel Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia care a murit în județul Gorj fusese trimisă miercuri de la Spitalul din Rovinari, iar la internare avea starea gravă. Inițial, femeia fusese internată pentru anemie severă, iar când a ajuns la Târgu-Jiu s-a ridicat și suspiciunea de gripă.

Femeia suferea de diabet zaharat, boală ischemică coronariană și bronhopneumopatie obstructivă cronică, care cel mai probabil s-a acutizat, a scpus Costinel Popescu.

Deocamdată, nu s-a stabilit deocamdată dacă femeia era vaccinată antigripal.

”Am încercat să corectăm în primul rând anemia pentru care era trimisă la noi, s-au pus patru pungi de sânge, patru zile succesive, starea generală după administrarea sângelui a fost cât de cât satisfăcătoare, s-a ameliorat, ulterior a avut o cădere bruscă, alterare imediată a stării generale. S-a instituit un edem pulmonar, o complicație care apare în astfel de cazuri, edem pulmonar acut, a fost retransferată în ATI, intubată, ventilată mecanic, în final a decedat”, a spus directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 23 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depășit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunțat, în 17 decembrie, ministerul Sănătății.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/trei-femei-au-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-23-52877.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/trei-femei-au-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-23-52877-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv