Administrația Vladimir Putin a condamnat, luni seară, decizia Uniunii Europene de a impune sancțiuni din cauza atacului chimic din Marea Britanie, avertizând că ar putea adopta măsuri de retorsiune din cauza acestei acțiuni “neprietenești”, considerată o încercare de a distrage atenția de la Brexit.

“Ne rezervăm dreptul de a aplica măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii neprietenești”, a transmis Ministerul rus de Externe.

“Campania de comunicare lansată de Guvernul britanic în acest caz urmărește, în primul rând, obiective de politică internă. Noile evoluții coincid cu un nou val al crizei Brexit”, a precizat Ministerul rus de Externe”, conform agenției de presă Tass.

Uniunea Europeană a adoptat luni sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza atacului neurotoxic produs în orășelul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sancționarea directorului Serviciului rus de informații militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, și a doi presupuși agenți – Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov.

Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Europeană atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia în orășelul britanic Salisbury. Zeci de țări au expulzat aproximativ 150 de diplomați ruși în contextul acestei crize, Statele Unite expulzând 60. În replică, Administrația Vladimir Putin a expulzat același număr de diplomați din țările respective. Rusia a negat orice implicare în acest incident și a cerut Marii Britanii să ofere dovezi că atacul chimic din orășelul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizând că, în caz contrar, va considera că este o agresiune la adresa unor cetățeni ruși.

Centrul de cercetare al armatei britanice a anunțat că nu poate demonstra că substanța neurotoxică folosită în atacul care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal a fost fabricată în Rusia.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rusia-ameninta-cu-masuri-de-retorsiune-din-cauza-sanctiunilor-impuse-de-uniunea-europeana-52879.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rusia-ameninta-cu-masuri-de-retorsiune-din-cauza-sanctiunilor-impuse-de-uniunea-europeana-52879-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv