Ecaterina Andronescu a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenția în clasele primare și să ofere posibilitatea învățătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii. Ministrul Educației mai precizează că este o greșeală această prevedere din lege.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greșeală, Andronescu a răspuns: „Categoric. (…) Te străduiești mai mult să-l înveți ce trebuie să-l înveți”.

Potrivit Ordinului Ministerul Educației nr. 5115/2014 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la sfârșitul clasei pregătitoare și la sfârșitul clasei I, elevii nu pot fi lăsați repetenți. Elevii cu dificultăți de învățare vor rămâne în colectivele în care au învășat și vor intra într-un program de remediere sau recuperare școlară pe parcursul anului următor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/andronescu-vrea-ca-elevii-din-clasa-i-sa-poata-fi-lasati-repetenti-e-prevedere-dar-revenim-asupra-ei-52862.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/andronescu-vrea-ca-elevii-din-clasa-i-sa-poata-fi-lasati-repetenti-e-prevedere-dar-revenim-asupra-ei-52862-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv