Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter a lovit sâmbătă seară regiunea de centru-nord a Chile, potrivit autorităților, care au eliminat eventualitatea unui tsunami, relatează AFP.

Centrul național de seismologie a informat că mișcarea telurică s-a produs sâmbătă, la ora locală 22:33 (duminică, 01:33 GMT), la “32 de kilometri nord-vest de Tongoy”, un oraș situat la circa 430 de kilometri nord de Santiago de Chile, a anunțat Serviciului național pentru situații de urgență.

Două persoane în vârstă, un bărbat și o femeie, au decedat în urma unei crize cardiace la Coquimbo, în apropiere de epicentrul seismului, o regiune de coastă aflată la nord de capitala Santiago, au informat surse ale poliției.

Autoritățile locale au semnalat și căderi de pietre pe unele șosele naționale.

Mii de case au rămas fără curent electric, ceea ce denotă puterea seismului, a declarat Ricardo Toro, un responsabil al Serviciului național pentru situații de urgență.

Seismul, produs la o adâncime de 50,1 kilometri, a fost resimțit în cinci regiuni, în principal la Coquimbo, Valparaiso, Atacama, Regiunea Metropolitană Santiago și Libertador General Bernardo O’Higgins.

În septembrie 2015, un cutremur de 8,4 grade urmat de tsunami a devastat regiunea Coquimbo, din nordul Chile, provocând moartea a 15 persoane.

În 2010, un seism cu magnitudinea de 8,8 grade pe Richter – urmat de asemenea de un tsunamni – a lovit centrul și sudul țării și s-a soldat cu moartea a 500 de persoane.

În urma cutremurului produs sâmbătă, Serviciul hidrografic și oceanografic chilian a eliminat totuși riscul producerii unui tsunami. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cutremur-doua-persoane-decedate-mii-de-case-ramase-fara-curent-electric-52853.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/cutremur-doua-persoane-decedate-mii-de-case-ramase-fara-curent-electric-52853-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv