Diana Ghișoiu, o tânără de 24 de ani, se află în moarte cerebrală la Spitalul Județean Sibiu, după ce a fost diagnosticată cu meningită. Părinții fetei cer disperați să fie făcută o transfuzie de sânge, însă medicii le-a spus că au făcut tot ce a fost posibil pentru a le salva fiica.

Diana a ajuns, inițial, pe 4 ianuarie, la Spitalul Militar Sibiu, pentru că avea dureri puternice de cap și febră. Medicii au diagnosticat-o cu meningită și au decis să o transfere la Spitalul Județean de Urgență Sibiu.

„Pacienta a fost internată direct în cadrul Secției Clinice Anestezie – Terapie Intensivă, ca pacient al Secției Clinice Boli Infecțioase. Ulterior au fost respectate toate protocoalele medicale iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. In această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conform Tribuna.

Părinții Dianei acuză că ambulanța a venit abia după o oră, când fiica loir avea convulsii și crize. De altfel, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, Liliana Blaga, a recunoscut că a existat o întârziere pentru că, inițial, cazul nu părea a fi unul foarte grav.

„Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacienta de 24 de ani cu cefalee, amețeli și suspiciune de meningită. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulanțele erau în teren pentru a asigura urgența în prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 și s-a comunicat că starea tinerei s-a agravat și că ar fi nevoie de ambulanță cu medic, iar în patru minute echipajul nostru a ajuns și a fost transferată la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningită. Când a fost preluată, aceasta era confuză, agitată, cu febră și cefalee”, a spus Blaga.

De asemenea, părinții fetei au cerut demararea unei anchete la nivelul spitalului. Ei cred că fiica lor ar fi putut fi salvată dacă medicii ar fi acceptat o transfuzie de sânge.

„Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală. Reflexele prezentate de pacientă sunt reflexe spinale, care pot rămâne neafectate. Precizăm totodată că moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă’, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conform sursei citate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/revoltator-o-tanara-in-moarte-cerebrala-are-nevoie-de-sange-dar-doctorul-refuza-transfuzia-52804.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/revoltator-o-tanara-in-moarte-cerebrala-are-nevoie-de-sange-dar-doctorul-refuza-transfuzia-52804-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv