Judecătoria Suceava a respins ca nefondată propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva inculpatului Bogdan – Florin Chetrariu (26 de ani), din comuna Mitocu Dragomirnei, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Florin Chetariu, tânărul de 26 de ani care a lovit-o mortal pe jandarmerița Irina Airinei, pe o trecere de pietoni din Suceava, a fost trimis acasă de judecători. Magistrații suceveni au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Chetrariu a fost pus în libertate, dar are obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată Larisa – Mihaela Airinei prin reprezentant legal Maniliuc Victor Daniel sau membrii de familie ai acesteia și cu Viorel Carp. În cazul în care va încălca aceste obligații, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Accidentul rutier s-a petrecut în noiembrie 2018, în municipiul Suceava, pe o trecere de pietoni din zona Palatului de Justiție. Irina Cristina Airinei, căpitan la Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, se afla în concendiu de creștere a copilului când s-a produs accidentul. Femeia de 40 de ani era la plimbare cu fetița ei, Larisa, și s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, când și ea și copila aflată în cărucior au fost lovite de un șofer de 26 de ani. Irina a murit la spital. Fetița este în continuare în stare gravă.

Larisa a fost lovită la cap, iar medicii i-au dat puține șanse de supraviețuire. Copila a învins moartea, dar spitalul i-a devenit a doua casă. Tatăl ei, Victor, o însoțește peste tot.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/soferul-care-a-omorat-o-jandarmerita-pe-trecerea-de-pietoni-a-fost-eliberat-din-inchisoare-si-plasat-in-arest-la-domiciliu-52778.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/soferul-care-a-omorat-o-jandarmerita-pe-trecerea-de-pietoni-a-fost-eliberat-din-inchisoare-si-plasat-in-arest-la-domiciliu-52778-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv