Zona de munte a județelor Hunedoara și Caraș Severin este sub cod portocaliu de vânt puternic până la ora 15.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Alte zece județe se află sub avertizare nowcasting cod galbe de viscol.

Atenționarea este valabilă până miercuri la ora la ora 15.00 în zona de munte a județului Caraș Severin.

Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, se va semnala ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă.

Totodată, vântul se va intensifica și va sufla cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră.

Sub cod galben de viscol sunt, până la ora 14.00, județele Suceava, Botoșani și Iași, unde vântul se va intensifica și va sufla cu rafale de până la 65 de kilometri pe oră.

De asemenea, șapte județe din nordul și nord-vestul țării sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteze de până la 60 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare, valabilă până la ora 11.00. În cele patru județe, vântul atinge la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră.

Zona joasă a județelor Brașov, Alba și Sibiu sunt sub avertizare cod galben până la ora 14.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Începând de luni și până miercuri, la ora 20.00, zona de munte din 27 de județe este, total sau parțial, sub avertizare cod galben de viscol. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 -120 de kilometri pe oră, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Totodată, până miercuri, la ora 20.00 este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte care favorizează depuneri de polei. Miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/meteorologii-au-emis-noi-alerte-cod-portocaliu-de-viscol-52773.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/meteorologii-au-emis-noi-alerte-cod-portocaliu-de-viscol-52773-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv