Administrația islamică din Iran a transmis, miercuri, Israelului că nu va retrage efectivele militare din Siria, catalogând drept “o glumă” avertismentul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, informează agenția de presă ISNA, citată de site-ul Ynetnews.com.

“Republica Islamică Iran va menține consilierii militari, forțele revoluționare și armamentul în Siria”, a declarat miercuri generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluției iraniene.

Ali Jafari a catalogat amenințările lui Benjamin Netanyahu drept “o glumă”, avertizând Guvernul Israelului că “se joacă ținând coada unui leu”.

“Ar trebui să vă temeți de ziua în care rachetele noastre de mare precizie vă vor cădea în cap”, a continuat Ali Jafari.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a somat, marți, Iranul să retragă efectivele militare din Siria cât mai rapid, în contextul amplificării tensiunilor israelo-iraniene. “Am auzit o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului iranian de Externe că ei nu au prezență militară în Siria, doar consilieri. Eu i-aș consilia să se retragă rapid de acolo, deoarece noi vom continua politica agresivă în regiune așa cum am promis”, a declarat Benjamin Netanyahu cu ocazia ceremoniei de învestire a șefului Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi.

Bahram Qassemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, a respins luni afirmațiile lui Benjamin Netanyahu că Israelul ar fi efectuat “sute” de raiduri aeriene asupra obiectivelor militare iraniene din Siria. “Comunicatele Israelului sunt lipsite de fundament și false, sunt doar o încercare a sioniștilor de a ascunde eșecurile din regiune. Administrația din Siria a invitat oficiali iranieni doar în scop de consiliere pentru combaterea terorismului”, declara Bahram Qassemi.

Benjamin Netanyahu a explicat marți că principala provocare cu care se va confrunta noul șef al Statului Major sunt activitățile Iranului și ale aliaților acestei țări. “În ultimii patru ani, ne-am confruntat cu provocări majore: schimbarea fronturilor în Fâșia Gaza, Siria, Liban și în alte locuri. A existat un element central: Iranul și intermediarii teroriști. Am acționat responsabil și cu discreție pentru a-i opri să devină mai puternici pe cei care vor să ne atace”, a spus Netanyahu. Israelul este nemulțumit de prezența militarilor iranieni în Siria și efectuează frecvent bombardamente pe teritoriul sirian.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iranul-refuza-sa-retraga-trupele-din-siria-catalogand-drept-gluma-avertismentul-israelului-52787.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iranul-refuza-sa-retraga-trupele-din-siria-catalogand-drept-gluma-avertismentul-israelului-52787-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv