Facebook a anunțat miercuri că va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale în diferite țări unde au loc alegeri în primul semestru din 2019, transmite AFP.

”În pregătirea alegerilor majore din lume în acest an, noi continuăm să ne urmărim obiectivele de a împiedica interferențele străine și de a le da oamenilor mai multe informații despre reclamele pe care vor să le vadă pe platformele noastre”, a indicat Facebook pe site-ul său.

Prima rețea de socializare online din lume va aplica principii – pe care deja le-a introdus în SUA, Marea Britanie și Brazilia – cu privire la transparența reclamelor politice. Astfel, autorii acestora trebuie să-și indice identitatea și locul unde se află înainte de a le putea posta online.

În India, rețeaua Facebook va pune la dispoziție o bibliotecă digitală a reclamelor politice, pe care internauții le vor putea consulta pentru a cunoaște autorii, bugetele asociate și alte informații, în special demografice. Astfel de biblioteci există deja sub forma unor arhive constituite în timpul campaniilor recente din SUA, Marea Britanie și Brazilia.

Mai mult, Facebook ia în calcul să ofere țărilor Uniunii Europene instrumente de transparență publicitară înaintea alegerilor europarlamentare din 23-26 mai.

De o manieră generală, rețeaua Facebook se angajează să furnizeze până la finalul lunii iunie un set de reguli similare pentru difuzorii din întreaga lume.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/facebook-isi-inaspreste-regulile-privind-publicitatea-electorala-inaintea-alegerilor-52789.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/facebook-isi-inaspreste-regulile-privind-publicitatea-electorala-inaintea-alegerilor-52789-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv