Procurorii de la Galați s-au autosesizat și au deschis un dosar penal după ce fostul consilier județean Constantin Guguianu din Vrancea a postat pe Facebook o imagine trucată cu președintele Iohannis îmbrăcat în uniformă nazistă. Faptele cercetate sunt răspândirea de simboluri fasciste ori xenofobe.

„La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările și completările ulterioare. În procesul-verbal de sesizare, s-a reținut, în fapt, că un consilier județean din cadrul Consiliului Județean Vrancea, ar fi postat pe o rețea de socializare o imagine prelucrată în care Președintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă”, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru a efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de confecționare, vânzare, răspândire, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe. Fapta se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi, potrivit Legii nr. 107/2006.

„Facem precizarea că încheierea procesului-verbal menționat anterior reprezintă unul dintre modurile generale de sesizare prevăzut de art. 288 alin. (1) din Codul de procedură penală, având ca scop încunoștințarea organelor de urmărire penală competente să efectueze investigațiile necesare lămuririi cauzei sub toate aspectele”, mai arată procurorii de la Galați.

Un consilier județean din Vrancea a demisionat după ce a postat pe Facebook o imagine trucată cu președintele României îmbrăcat în uniformă nazistă. Consilierul, care este membru PSD, a părăsit Consiliul Județean, dar și-a dat demisia și din toate funcțiile deținute în partid.

Scandalul a izbucnit în weekend, după ce consilierul județean Constantin Guguianu a postat pe pagina sa de Facebook o imagine trucată care îl înfățișează pe președintele României, Klaus Iohannis, îmbrăcat în uniformă nazistă.

Numeroase comentarii au însoțit postarea, persoanele de pe rețeaua de socializare atrăgându-i atenția consilierilului județean că face o infracțiune prin răspândirea de însemne naziste.

Luni, reprezentanții organizației PSD Vrancea au anunțat că Guguianu a demisionat din Consiliul Județean și din funcțiile deținute în partid.

„Ca urmare a acțiunii personale de a redistribui pe rețelele sociale o fotografie trucată cu președintele României, consilierul județean Constantin Guguianu și-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea. Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acțiunile domnului Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al PSD Vrancea.

Constantin Guguianu este consilier județean de aproape 15 ani, fiind ales pe listele PSD.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/dosar-penal-dupa-ce-un-consilier-judetean-vrancean-a-trucat-imagini-cu-iohannis-in-uniforma-nazista-52761.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/dosar-penal-dupa-ce-un-consilier-judetean-vrancean-a-trucat-imagini-cu-iohannis-in-uniforma-nazista-52761-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv