Pacific Gas & Electric (PG&E), care deține unul dintre cei mai mari furnizori de energie și utilități din Statele Unite pentru consumatorii casnici, a anunțat, luni, că va cere falimentul, din cauza datoriilor, informează site-ul agențiilor Associated Press și Reuters.

Cererea de faliment va fi depusă cât se poate de repede în cursul acestei luni, conform unei declarații făcute luni de reprezentanții companiei.

Anterior acestui anunț, în cursul aceleiași zile, CEO-ul companiei, Geisha William, a demisionat.

Compania a ajuns la datorii de 30 de miliarde de dolari, cele mai multe fiind provocate de incendiile din California, care au avut loc în 2017 și anul trecut.

Mai exact, PG&E este cercetată dacă a contribuit la extinderea incendiilor ucigașe din California din toamna anului trecut, din cauza cărora au murit 86 de persoane și 15.000 de case au fost afectate. În plus, investigatorii verifică dacă sondele companiei au provocat unele dintre incendiile din octombrie 2017.

PG&E are peste 16 milioane de clienți în nordul și centrul Californiei, pentru care furnizează energie și gaze.

Acțiunile companiei au scăzut luni cu 55%, la 8,92 dolari, ceea ce a dus capitalizarea companiei până la sub 5 miliarde de dolari.

Prețul energiei din California este de aproximativ 16 kWh, aproape dublu față de cel din Oregon și Washington, iar media din SUA este de 10 kWh.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/unul-dintre-cei-mai-mari-furnizori-de-energie-din-sua-va-cere-falimentul-din-cauza-datoriilor-52755.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/unul-dintre-cei-mai-mari-furnizori-de-energie-din-sua-va-cere-falimentul-din-cauza-datoriilor-52755-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv