Un piton descoperit într-o piscină din spatele unei case din statul australian Queensland (nord-est) acoperit cu sute de căpușe se recuperează într-o clinică pentru animale, după ce specialiștii au reușit să îndepărteze de pe corpul acestuia 511 paraziți, informează DPA.

Șarpele a fost găsit într-o piscină din spatele unei case din zona Gold Coast, unde ajunsese, probabil, în încercarea de a îneca căpușele care îi acopereau tot corpul.

Reptila a fost dusă la Currumbin Wildlife Hospital, unde i s-au făcut teste înainte de a-i fi îndepărtați paraziții, în cadrul unei operațiuni care a durat câteva ore.

Luni, spitalul a postat pe contul de Facebook mulțumiri celor care i-au urat însănătoșire grabnică pitonului, denumit între timp “Nike”.

Potrivit reprezentanților unității medicale, din cauza căpușelor, Nike suferea de anemie.

“Nike are, de asemenea, o infecție severă care este posibil să-l fi imobilizat, permițând căpușelor să-l paraziteze”, au adăugat ei.

“Nike nu va fi eliberat încă în pădure, dar sperăm să își revină complet și apoi să îi dăm drumul înapoi în sălbăticie în următoarele luni”, au precizat aceștia.

Potrivit lui Stephen Barker, profesor de parazitologie la Universitatea din Queensland, pentru a îneca o căpușă este nevoie de 10-12 ore.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/pitonul-caruia-i-au-fost-indepartate-de-pe-corp-peste-500-de-capuse-se-reface-dau-asigurari-specialistii-52748.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/pitonul-caruia-i-au-fost-indepartate-de-pe-corp-peste-500-de-capuse-se-reface-dau-asigurari-specialistii-52748-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv