Drumurile au fost blocate, trenurile nu au mai mers, iar școlile au fost închise. S-au înregistrat mai multe decese din cauza zăpezii care continuă să creeze haos prin țările europene. Autoritățile au emis avertizări de călătorie după ce mai mulți oameni au murit prinși în avalanșe. 

Zăpada nu este neobișnuită pentru această perioadă a anului, dar severitatea și întinderea ei depășesc orice așteptări.

În Turcia, temperaturile au scăzut sub 0 grade celsius. Temperatura normală pentru această perioadă din an în Turcia ar trebuie să fie în jur de nouă grade celsius.

Plajele din Atena, acoperite complet de zăpadă, au oferit o priveliște rară pentru turiști. În nordul Greciei s-a înregistrat o temperatură record de -23 grade celsius.

În Austria, armata a folosit elicoptere pentru a elibera copacii de zăpadă pentru a reduce riscul căderii acestora. 350 de soldați au fost trimiși în zonele cele mai afectate.

Zăpada a suspendat activitatea și în mai multe părți ale Germaniei și Suediei. Locuitorii din mai multe orașe germane rămase izolate au depins de ajutorul autorităților pentru provizii de urgență.

Mersul trenurilor a fost supendat vineri în Germania și Suedia în timp ce școlile au fost închise.

Voluntarii de la Crucea Roșie au ajutat mai mulți șoferi rămași înzăpeziți pe o autostradă din sudul Germaniei, iar un copil în vârstă de nouă ani a murit după ce un copac s-a prăbușit pe el.

Regatul Unit a fost și el lovit de această vreme extremă duminică. Meteorologii britanici au numit fenomenul „bestia din Est”.

De mai multe zile, statul german a fost inundat de cantități masive de zăpadă. Poliția din Munchen a atenționat șoferii să aibă grijă de mașinile lor sau vor fi amendați cu sume mari. Avertizarea a venit în urma unui incident care implica o mașină înghețată complet la un semafor. Presa din Germania a dat o poreclă acestui fenomen de vreme extremă, și anume „Schneechaos” – „haosul de zăpadă”.

În Republica Cehă, în munții Beskizi, turiștii au filmat cantitățile imense de zăpadă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/haos-creat-de-zapada-in-europa-locuitori-din-germani-si-suedia-izolati-in-austria-armata-a-folosit-elicoptere-pentru-a-curata-copacii-52746.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/haos-creat-de-zapada-in-europa-locuitori-din-germani-si-suedia-izolati-in-austria-armata-a-folosit-elicoptere-pentru-a-curata-copacii-52746-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv