Furtuna de zăpadă care a adus cantități importante de precipitații în statele din Midwest (centru-nord) provocând moartea a cel puțin cinci persoane, victime ale unor accidente rutiere, blocând mai mulți șoferi pe drumurile din Missouri și anulând zeci de zboruri, s-a deplasat sâmbătă spre est, către Washington, potrivit Reuters.

Acest front atmosferic, care a adus la început ploaie în Mexic, transformată apoi în ninsoare, va afecta, potrivit prognozelor, o regiune de 2.900 de km din Colorado până la statele Atlanticului mijlociu.

Furtuna a lovit vineri Kansas și Missouri, asupra cărora s-a abătut din nou sâmbătă, după ce a afectat și regiuni din Iowa, Illinois, Indiana și Ohio, potrivit meteorologului Andrew Orrison de la Centrul de Prognoză Meteo din SUA.

În Kansas City, zăpada a acoperit terenul de la Arrowhead Stadium în timpul finalei de sâmbătă din Liga Națională de Fotbal disputată de echipele Chiefs și Indianapolis Colts.

“Nimic nu e mai distractiv ca ninsoarea”, au scris cei de la Chiefs pe Twitter, publicând un videoclip care îl înfățișează pe fundașul Patrick Mahomes sosind pe standion în plină ninsoare.

Cele mai importante cantități de zăpadă s-au înregistrat la vest de St. Louis, unde s-a depus un strat de 45 de cm și unde sâmbătă continua să ningă, a precizat Orrison.

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața în evenimente rutiere provocate de intemperii în Missouri și Kansas, potrivit polițiștilor rutieri din cele două state.

“Cred că se poate spune cu siguranță că se circulă cu dificultate pe toate drumurile din Kansas”, a spus sâmbătă pe Twitter polițistul Tod Hileman, purtător de cuvânt al poliție rutiere din Kansas.

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul internațional St.Louis Lambert, ai cărui reprezentanți au descris pe Twitter căderile de zăpadă ca una dintre cele mai mai mari furtuni din ultimii ani.

Sunt prognozate ninsori în Munții Apalași și statele Atlanticului Mijlociu sâmbătă seară și duminică.

“Având în vedere temperaturile scăzute din Midwest și statele Atlanticului Mijlociu, oamenii care ies din locuințe ar trebui să se îmbrace corespunzător”, a spus Orrison.

În Washington, unde multe instituții guvernamentale sunt închise din cauza blocajului administrativ din SUA, vor cădea între 15 și 20 de cm de zăpadă, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

În Virginia, cantitățile vor fi chiar mai mari, de până la 25 de cm pe alocuri. Baltimore și regiuni din Maryland se pregătesc, de asemenea, pentru căderi similare de zăpadă.

În Philadelphia sunt așteptate ninsori, dar regiunile aflate la nordul acestui stat vor fi ocolite de precipitații, a spus Orrison.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ninsori-in-sua-cel-putin-cinci-persoane-decedate-in-midwest-furtuna-se-indreapta-spre-washington-52740.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ninsori-in-sua-cel-putin-cinci-persoane-decedate-in-midwest-furtuna-se-indreapta-spre-washington-52740-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv