Fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș, Liviu Iolu, și-a anunțat sâmbătă candidatura pentru alegerile europarlamentare. El afirmă că vrea să contribuie la întocmirea unui plan eficient pentru combaterea dezinformării și la limitarea efectelor știrilor false și dezinformării. 

”Sunt membru PLUS de câteva zile și mi-am depus candidatura în campania internă pentru desemnarea candidaților partidului la alegerile europene. De azi însă începe votul intern așa că le urez succes tuturor celor 151 de colegi candidați validați care au avut curaj să intre în această competiție și sunt sigur că PLUS va avea cea mai consistentă și competentă listă pentru Parlamentul European. (…) În urmă cu trei ani mi s-a oferit șansa de a face parte din echipa de comunicare a premierului Dacian Cioloș, în Guvernul României. Pasul l-am cântărit bine la vremea respectivă pentru că treceam, cum se spune, pe partea cealaltă a baricadei. Credeam atunci că activitatea mea în presă, investigațiile și reportajele mele servesc deja foarte bine interesului public iar eu îmi fac datoria față de meseria mea și față de cititori cu vârf și îndesat. Am ales atunci să risc și să nu refuz o experiență care s-a dovedit fabuloasă din multe puncte de vedere chiar dacă a durat câteva luni”, a scris pe Facebook Liviu Iolu.

El mai afirmă că, acceptând provocarea de a fi purtător de cuvânt al Guvernului, știa că va fi greu, dar nu își imagina ”cât de complicat este să combați manipularea, dezinformarea și știrile false și ce dimensiune monstruoasă au căpătat în ultimii ani”.

”Presa serioasă, pentru care am lucrat timp de 15 ani, era în suferință accentuată și pierdea zi de zi mici bătălii cu știrile false sau publicațiile online fantomă. Știrile false se distribuie de 6 ori mai repede decât informația reală, este un război inegal. De altfel, dezinformarea cu intenție dar și din neglijență este unul dintre cele mai mari pericole pentru România și Uniunea Europeană. Efectele pot fi devastatoare pentru viitorul UE dar și pentru România. Brexit și campania care a dus la ieșirea Marii Britanii din UE este doar un exemplu. Nici guvernele și nici experții Uniunii Europene nu au găsit deocamdată decât soluții parțiale și ineficiente la acest fenomen. Există un plan de acțiune al Comisiei Europene adoptat la finalul anului trecut însă e nevoie de mai mult de atât. De curând am luat câteva decizii despre cum vreau să ajut cu rezultate la combaterea dezinformării și la limitarea efectelor știrilor false și dezinformării”, a adăugat Iolu.

El a mai susținut că experiența de lucru și pregătirea sa pot ajuta la combaterea acestui fenomen de combatere a dezinformării și la limitarea efectelor știrilor false și dezinformării. prin contribuții la politici publice în acest domeniu.

”Sunt multe motive pentru care aleg acest drum, unul dintre ele este că după doi ani de zile de la încheierea mandatului guvernului Cioloș încă mai răspund la minciuni circulate și distribuite pe diferite canale media și pe rețelele sociale despre deciziile guvernului sau despre Dacian. E o listă lungă așa că voi reveni pe larg cu lucruri punctuale legate de acest subiect și cu experiența ultimilor ani”, a conchis fostul purtător de cuvânt al Executivului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/fost-purtator-de-cuvant-al-guvernului-in-cursa-pentru-parlamentul-european-52734.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/fost-purtator-de-cuvant-al-guvernului-in-cursa-pentru-parlamentul-european-52734-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv