Autoritățile ruse au acuzat joi BBC că propagă ideile grupării jihadiste Stat Islamic și spune că îi monitorizează programele ‘în permanență’ în cadrul unei anchete lansate într-un context de tensiuni puternice între Moscova și Londra, relatează AFP și DPA.

Pe pagina de internet în rusă a BBC “au fost identificate materiale care propagă vederile ideologice ale organizațiilor teroriste”, a transmis agenția care monitorizează mass-media în Rusia, Roskomnadzor, precizând că este vorba de ‘citarea’ liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

“Sunt efectuate expertize pentru a se stabili dacă aceste materiale respectă legislația anti-extremistă rusă”, a explicat Roskomnadzor într-un comunicat.

În Rusia, organizația Stat Islamic este interzisă, iar mass-media trebuie să precizeze acest lucru de fiecare dată când menționează gruparea.

Luna trecută, Roskomnadzor a spus că va investiga postul de informații BBC World News și site-urile BBC ca răspuns la acuzațiile Marii Britanii împotriva televiziunii naționale ruse RT. Ministerul rus de Externe și-a exprimat sprijinul pentru investigație.

BBC World News este postul de informații în engleză al BBC destinat străinătății. Serviciul în limba rusă al BBC există doar pe internet.

“Amestecul guvernului britanic în activitățile unor media ruse – propaganda constantă împotriva postului RT și încercările de a ne discredita jurnaliștii etc. – nu ne lasă altă opțiune decât un răspuns reciproc”, a spus luna trecută purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

În decembrie, Kremlinul a evocat “caracterul părtinitor al acoperirii mediatice” de către BBC a unor evenimente legate în special de situația din Siria și politica internă rusă.

Organizația de monitorizare a comunicațiilor din Marea Britanie, Ofcom, a acuzat anterior RT, cunoscută și ca Russia Today, că “nu a respectat imparțialitatea” în mai multe transmisiuni din martie și aprilie anul trecut, în special în legătură cu otrăvirea în martie a fostului agent dublu rus Serghei Skripal în sudul Angliei.

“Roskomnadzor supervizează în permanență programele BBC World News difuzate în Rusia”, a mai indicat joi agenția, precizând că vor fi efectuate controale la 14 și 31 ianuarie pentru a se verifica dacă serviciul BBC World News în Rusia respectă reglementările audiovizuale.

De asemenea, agenția a dat termen BBC până pe 16 ianuarie să îi furnizeze documente care să confirme că respectă legislația rusă ce limitează procentul entităților străine în capitalul instituțiilor mass-media difuzate în Rusia.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rusia-acuza-bbc-ca-propaga-ideile-gruparii-jihadiste-stat-islamic-52726.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/rusia-acuza-bbc-ca-propaga-ideile-gruparii-jihadiste-stat-islamic-52726-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv