Cel puțin 102.480 de ouă contaminate cu Fipronil, de la ferma avicolă din Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, au ajuns în consum, spun reprezentanții ANSVSA, care adaugă că populația ar fi trebuit să fie informată din decembrie despre acest caz.

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu exclud posibilitatea ca ouă contaminate să fi ajuns pe piață și înainte de efectuarea controlului tematic, iar cifra pe care ei o consideră certă în acest sens este de 102.480 de ouă contaminate ajunse pe mesele oamenilor.

“Pe 22 noiembrie au prelevat probe, pe 6 decembrie a venit buletinul de analize care a relevat faptul că există Fipronil în ouă. Această fermă nu avea niciun istoric. Și se controlează în cadrul programului toate fermele, dar ordinea lor este dată de o analiză de risc. Istoricul acestei ferme era curat până acum. De asta au și durat mai mult analizele. Au fost 102.480 de ouă contaminate care au ajuns pe piață. Nu avem de unde să știm dacă nu au ajuns pe piață și înainte ouă contaminate”, a spus Rareș Hăbescu, purtătorul de cuvânt al ANSVSA.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/oua-contaminate-cu-insecticid-au-ajuns-in-consum-autoritatile-au-anuntat-tarziu-situatia-52725.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/oua-contaminate-cu-insecticid-au-ajuns-in-consum-autoritatile-au-anuntat-tarziu-situatia-52725-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv