Peste 600 de zboruri au fost anulate joi în urma grevei personalului de securitate de la aeroporturile Duesseldorf, Koln-Bonn și Stuttgart, angajații nemulțumiți cerând creșterea salariilor, informează agenția de știri Dpa.

Greva personalului de securitate de la cele trei aeroporturi a afectat aproximativ 110.000 de pasageri, dar și traficul aerian de marfă, mai ales că firma de curierat DHL are un centru major la Koln-Bonn.

În urma grevei au fost anulate 130 de zboruri la Koln-Bonn, 350 la Duesseldorf și 125 la Stuttgart, iar numeroase alte zboruri au înregistrat întârzieri semnificative.

O grevă similară s-a desfășurat luni la aeroporturile din Berlin.

Sindicatul ver.di a transmis că greva a fost “provocată” de angajatori care au oferit o creștere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pe oră. Asociația angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creștere de până la 30%.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/haos-pe-aroporturile-din-germania-sute-de-zboruri-anulate-in-urma-grevei-personalului-de-securitate-52718.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/haos-pe-aroporturile-din-germania-sute-de-zboruri-anulate-in-urma-grevei-personalului-de-securitate-52718-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv