Vicepremierul și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, se va întâlni miercuri cu liderul partidului de guvernare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, pentru a discuta despre posibilitatea formării unei alianțe eurosceptice pentru a contesta alegerile europarlamentare din mai, conform Reuters.

Vizita lui Salvini la Varșovia, inițiată de ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, vine în contextul eforturilor făcute de eurosceptici pentru a schimba direcția Uniunii Europene după alegerile din luna mai.

„Alegerile vor arăta dacă vocile eurosceptice din Europa sunt în creștere, sau dacă această creștere a fost limitată pentru moment”, a declarat Michal Baranowski.

Salvini, liderul partidului italian Liga, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană și consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituțiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru președinția Comisiei Europene.

„Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate și evoluție”, a declarat Salvini în cadrul unei întâlniri electorale în luna decembrie.

Jaroslaw Kaczynski a transmsi că Polonia ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene, dar dorește reforme care să transfere puterea de la Bruxelles spre capitalele naționale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/matteo-salvini-vizita-oficiala-in-polonia-pentru-a-discuta-despre-alianta-eurosceptica-52711.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/matteo-salvini-vizita-oficiala-in-polonia-pentru-a-discuta-despre-alianta-eurosceptica-52711-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv