Ministerul iranian de Externe a confirmat, miercuri seară, arestarea unui cetățean american, fără a dezvălui care sunt acuzațiile la adresa lui, informează agenția IRNA.

Ministerul iranian de Externe a comunicat că Michael White a fost arestat în orașul Mashhad, fără a preciza când s-a întâmplat acest lucru.

Un veteran al Forțelor Navale americane este deținut în Iran din iulie 2018, când a fost arestat în contextul în care își vizita prietena, a anunțat marți familia cetățeanului SUA, citată de cotidianul The New York Times. Deținerea americanului Michael R. White, în vârstă de 46 de ani, din Imperial Beach (California), riscă să amplifice tensiunile dintre Statele Unite și Iran.

Mama cetățeanului american, Joanne White, a declarat că fiul ei urma să plece din Iran cu un zbor spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), pe 27 iulie 2018, dar nu a fost lăsat să urce în avion. “Știu doar că este în viață și că este făcută o solicitare pentru vizită consulară la ambasada Elveției”, a spus Joanne White. Ambasada Elveției reprezintă interesele SUA în Iran, dat fiind că Washingtonul a întrerupt relațiile diplomatice cu Teheranul după criza ostaticilor din 1979.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iranul-confirma-arestarea-unui-cetatean-american-52715.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iranul-confirma-arestarea-unui-cetatean-american-52715-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv