Bradley Cooper (“A Star Is Born”), Alfonso Cuaron (“Roma”), Peter Farrelly (“Green Book”), Spike Lee (“BlacKkKlansman”) și Adam McKay (“Vice”) se numără printre cineaștii nominalizați marți la premiile Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America, DGA), considerate un bun barometru pentru Oscaruri, informează DPA.

Printre absențele notabile de pe lista nominalizărilor figurează mai mulți regizori cunoscuți, care au semnat producții apreciate de critică, cum ar fi: Yorgos Lanthimos (“The Favorite”), Barry Jenkins (“If Beale Street Could Talk”) și Ryan Coogler (“Black Panther”).

De asemenea, grupul nominalizaților din acest an nu include nicio femeie regizor. Anul trecut, Greta Gerwig (“Lady Bird”) a devenit doar a opta femeie care a primit o nominalizare la premiile DGA de la înființarea acestor premii în 1948.

Nominalizările la premiile DGA sunt de obicei un bun indicator pentru filmele regizorilor nominalizați în cursa pentru cel mai bun film la Oscaruri. De când Academia a extins nominalizările la această categorie în 2009, singura dată când acestea nu au inclus o peliculă a unui regizor nominalizat la premiile DGA a fost în 2011, atunci când votanții au neglijat filmul lui David Fincher “The Girl With the Dragon Tattoo”.

Pentru Lanthimos, Coogler, Jenkins sau alții, consolarea vine din faptul că alegerile Academiei nu s-au suprapus complet cu cele ale DGA din 2010. În opt ani, Oscarurile și premiile DGA s-au suprapus la categoria “cel mai bun film” de 35 din 45 de ori.

Marți dimineața, Cooper a primit două nominalizări din partea Sindicatului Regizorilor Americani, figurând și printre cineaștii nominalizați pentru cel mai bun film de debut, alături de Bo Burnham (“Eighth Grade”), Carlos Lopez Estrada (“Blindspotting”), Matthew Heineman (“A Private War”) și Boots Riley (“Sorry to Bother You”).

Câștigătorii premiilor DGA vor fi anunțați la 2 februarie. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/bradley-cooper-surpriza-uriasa-52712.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/bradley-cooper-surpriza-uriasa-52712-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv