Un bărbat din Alba a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a spart contul de Facebook al iubitei sale, a intrat în mesaje, i-a copiat discuțiile private și le-a făcut publice, pe pagina personală a femeii. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Alba l-a condamnat pe tânăr la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de alterarea integrității datelor informatice 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de transfer neautorizat de date informatice.

”Contopește pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an și 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 8 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse) urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani închisoare. (…) suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în decizia Tribunalului Alba.

 

Cazul a fost instrumentat de DIICOT, iar în rechizitoriu se arată că inculpatul a accesat fără drept contul Facebook al persoanei vătămate, în scopul obținerii de date informatice.

”S-a mai reținut că (…) la intervale diferite de timp, același inculpat a modificat parola de acces, apoi a restricționat accesul la datele informatice din conținutul contului Facebook al persoanei vătămate (…) A transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptățite să le primească și vizualizeze”, se arată în actul de sesizare a instanței.

Practic, inculpatul a intrat în mesajele tinerei, de unde a copiat discuții private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai rețelei.

Apărătorul inculpatului a arătat, în fața judecătorilor, că bărbatul a avut o conduită bună, de recunoaștere și regret a faptelor, are o vârsta tânără (33 de ani), nu are antecedente penale, iar față de împrejurarea că a conștientizat gravitatea faptei și urmările acesteia. Bărbatul a acționat astfel din cauza geloziei.

rootstireaActualitate/Esential
Un bărbat din Alba a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a spart contul de Facebook al iubitei sale, a intrat în mesaje, i-a copiat discuțiile private și le-a făcut publice, pe pagina personală a femeii. Decizia nu este definitivă.Tribunalul Alba l-a condamnat...

Preluat de la romania ntv