Mesajul publicat pe Twitter de un miliardar japonez, care a anunțat că va oferi unora dintre cei care îi redistribuie ”tweet-ul” o sumă din totalul pus la bătaie de 100 de milioane de yeni, a devenit cel mai redistribuit ”tweet” din toate timpurile, relatează luni Press Association.

Yusaku Maezawa a publicat la 5 ianuarie un mesaj redistribuit de 4,6 milioane de ori în care a promis că va alege în mod aleator 100 de câștigători dintre cei care îi popularizează ”tweet-ul”.

Antrepronorul care, potrivit Forbes, deține o avere estimată la circa 2 miliarde de dolari, a promis premiul după ce compania sa, ZOZOTOWN, cea mai mare platformă japoneză de modă online, a obținut vânzări de 10 miliarde de yeni în urma unei campanii de Anul Nou.

Maezawa, care a cunoscut faima după ce a devenit bateristul formației de muzică punk Switch Style, a anunțat că îi va informa pe cei 100 de câștigători prin intermediul unor mesaje private.

Popularitatea mesajului publicat de Maezawa a întrecut-o pe cea a unui ”post” publicat în 2017 de un adolescent american care și-a asigurat provizia de “chicken nuggets” pe un an după un tweet viral în care solicita ajutorul pentru a obține acest fel de mâncare de la lanțul Wendy’s. La acea vreme, după ce Guinness World Records a confirmat că apelul lui Carter Wilkerson a depășit recordul de redistribuiri ale celebrului selfie al lui Ellen DeGeneres, realizat în 2014 alături de mai multe vedete de la Oscaruri, Wendy’s și-a revizuit oferta. “S-a făcut. Își va primi bucățile de pui”, a scris Wendy’s într-o postare pe Twitter.

Anul trecut s-a anunțat că Maezawa va deveni primul pasager particular care va zbura în jurul Lunii cu ajutorul companiei pentru explorări spațiale a miliardarului american Elon Musk, SpaceX. Suma pe care urmează să o plătească Maezawa pentru această aventură nu a fost dezvăluită, însă Musk a susținut că aceasta ”plătește mulți bani”.

Miliardarul japonez a dat asigurări, în luna octombrie a anului trecut, că va fi pregătit pentru călătoria sa în jurul Lunii programată pentru anul 2023. Totodată, el a estimat că va avea parte de un o antrenament “nu prea dur” cu care se va putea delecta zilnic după cele șase ore de muncă pe zi.

”Încă nu am decis ce fel de pregătire voi urma, însă Elon Musk mi-a spus că aceasta nu va fi prea dură”, a declarat amuzat Maezawa la o conferință de presă desfășurată în Tokyo.

Yusaku Maezawa va urca la bordul viitoarei rachete BFR – pe care SpaceX o construiește la Los Angeles – împreună cu mai mulți artiști pe care îi va alege chiar el.

Miliardarul, care este un avid colecționar de artă contemporană și comerciant, nu a negat faptul că decizia de a face călătoria în jurul Lunii i-a sporit renumele.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/un-miliardar-japonez-a-depasit-recordul-de-redistribuiri-pe-twitter-dupa-ce-a-promis-bani-celor-care-ii-popularizeaza-mesajul-52695.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/un-miliardar-japonez-a-depasit-recordul-de-redistribuiri-pe-twitter-dupa-ce-a-promis-bani-celor-care-ii-popularizeaza-mesajul-52695-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv