Danemarca va construi nouă insule artificiale în zona de sud a capitalei Copenhaga, în ideea de extinde zona industrială și a atrage investiții în regiune, a anunțat luni Guvernul danez, transmite AFP.

Într-un oraș unde populația crește și spațiile pentru birouri lipsesc, cele nouă insule ar urma să fie construite începând din 2022 pe o suprafață de trei milioane de metri pătrați. Primele terenuri vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii privind finanțarea nu au fost făcute publice, ar urma să fie finalizat în 2040.

Guvernul de la Copenhaga speră să atragă până la 380 de noi companii și să creeze 12.000 de locuri de muncă, ceea ce ar adăuga peste opt miliarde de dolari la economia daneză, sau 2,5% din Produsul Intern Brut.

“Vizăm întreprinderile de tehnologie de vârf, dar există întotdeauna loc pentru producția de produse de zi cu zi”, a declarat ministrul Afacerilor, Rasmus Jarlov.

Acesta a precizat că Guvernul danez se așteaptă ca proiectul să se autofinanțeze parțial prin vânzarea de loturi de pe viitoarele insule.

Una dintre cele nouă insule va găzdui o centrală care va converti deșeurile din Copenhaga în biogaz, instalații pentru epurarea apelor reziduale și stocarea energiei generate de turbinele eoliene. Alte insule vor avea spații pentru companiile din domeniul industrial.

“Cred că ar putea deveni un fel de Silicon Valley european”, a declarat, la rândul său, președintele Camerei de Comerț din Danemarca, Brian Mikkelsen.

Orașul Copenhaga se întinde pe două insule principale, Zealand și Amager, și a fost extins de mai multe ori prin construcția de mici insule artificiale. În luna octombrie a anului trecut, Guvernul danez a anunțat un alt proiect privind construcția unei insule în nordul capitalei scandinave, insulă pe care să fie construite peste 20.000 de locuințe. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/danemarca-va-construi-insule-artificiale-pentru-a-atrage-companii-in-zona-copenhaga-52697.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/danemarca-va-construi-insule-artificiale-pentru-a-atrage-companii-in-zona-copenhaga-52697-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv