Polițiștii din Prahova au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient al Spitalului Județean de Urgență Ploiești care a murit la 2 săptămâni după ce a fost scăpat de pe targă, în timpul unui transfer la altă secție.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient de 71 de ani din Cocorăștii Misli.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și a murit la aproximativ două săptămâni distanță după ce a fost scăpat de pe o targă. Oamenii legii vor să stabilească acum dacă pacientul a murit din cauza căzăturii sau nu.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, a declarat că incidentul s-a petrecut pe 17 decembrie, în timp ce bărbatul era transferat, pentru investigații medicale, la altă secție, de o firmă privată care are contract cu spitalul.

„Pacientul a fost trimis pentru investigații la secția de Urologie. S-ar fi rupt targa pe scări, iar în foaie s-a consemnat traumatismul suferit prin cădere de pe targă. Nu a fost transportat de angajații noștri, ci de firma cu care avem contract pentru transferul instraspitalicesc. Noi i-am făcut apoi investigații, Computer Tomograf, radiografii”, a precizat Niculescu.

Pacientul a murit pe 4 ianuarie. Trupul său a fost dus vineri la Serviciul de Medicină Legală Ploiești, unde, cel mai probabil luni, va fi făcută necropsia pentru a se stabili cauza morții.

Bărbatul era internat pe secția Neurochirugie unde a fost operat din cauza unei tumori.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ancheta-intr-un-spital-dupa-decesul-unui-pacient-scapat-de-pe-targa-52692.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/ancheta-intr-un-spital-dupa-decesul-unui-pacient-scapat-de-pe-targa-52692-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv