Polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat, de vineri până duminică, o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în regim taxi, context în care au verificat peste 170 de autoturisme și au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 39.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

Potrivit Brigăzii Rutiere, au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, au fost identificați 17 conducători de autoturisme care nu dețineau autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Polițiștii rutieri recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu.

Brigada Rutieră informează că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/sanctiuni-contraventionale-de-peste-39-000-de-lei-pentru-abateri-privind-activitatea-de-taximetrie-52689.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/sanctiuni-contraventionale-de-peste-39-000-de-lei-pentru-abateri-privind-activitatea-de-taximetrie-52689-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv