Sezonul premiilor atribuite de industria cinematografică și de televiziune de la Hollywood este deschis de cea de-a 76-a ediție a Globurilor de Aur, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul unei gale prezentate de Andy Samberg și de Sandra Oh, care promit spectatorilor și telespectatorilor o seară menită să le descrețească frunțile.

“Toată lumea este deprimată și poate că acesta este un bun motiv să mai și râdem puțin și să petrecem”, a declarat Andy Samberg pentru The Hollywood Reporter.

Producții care au atras publicul, precum “A Star is Born”, “Black Panther”, “Bohemian Rhapsody” și “Mary Poppins Returns”, intră în competiție pentru principalele premii ale galei organizate de Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA) sub forma unei “cine informale” la hotelul Hilton din Beverly Hills. De această dată, conform organizatorilor, mesajele politice nu vor mai face parte din gală.

Laureații Globurilor de Aur vor contura și lista favoriților la Oscar. Însă, pronosticurile în această privință sunt întotdeauna delicate. Spre deosebire de Oscaruri și de alte competiții de profil, nu profesioniștii din industria filmului și televiziunii sunt cei care votează, ci sutele de membri ai HFPA.

Jeff Bridges, în vârstă de 69 de ani, a câștigat un Glob de Aur în 2010 la categoria rezervată celui mai bun actor cu filmul “Crazy Heart”. În discursul de acceptare a Globului de Aur, Bridges remarca faptul că simte cum i se fisurează “soclul” de actor subapreciat în ceea ce privește premiile. În același an, starul american a câștigat cu același rol și singurul său premiu Oscar. Jeff Bridges a mai fost nominalizat la Globul de Aur cu rolurile din “Starman”, “The Fisher King”, “Contender” și “Hell or High Water”.

Ceremonia din acest an mai aduce ceva nou. Statuetele primite de laureați arată altfel. Globurile de Aur sunt de acum mai mari și mai aurii și sunt de două feluri: cele oferite laureaților la categoriile rezervate filmului și televiziunii sunt complet placate cu aur de 24 de carate, în timp ce premiile onorifice Cecil B.de Mille și Carol Burnett – un trofeu aflat în acest an la ediția sa inaugurală, atribuit actriței Carol Burnett și care recompensează o personalitate marcantă din industria de televiziune – au la bază un bloc de marmură neagră. De asemenea, începând de la această ediție, pe fiecare premiu sunt gravate informații precum identitatea câștigătorului, categoria la care a câștigat și anul atribuirii, fiecare statuetă devenind astfel unică.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează atât cele mai bune interpretări și producții din industria cinematografică, cât și interpretări și producții de televiziune, devenite din ce în ce mai populare și, prin urmare, din ce în ce mai creative și mai profitabile.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/globurile-de-aur-deschid-sezonul-2019-al-premiilor-de-la-hollywood-52686.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/globurile-de-aur-deschid-sezonul-2019-al-premiilor-de-la-hollywood-52686-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv