Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care se constată vacantarea funcțiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, la ministerul Dezvoltării și Lucian Șova, la ministerul Transporturilor.

Administrația prezidențială anunță joi că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

Totodată, președintele a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Șova.

Cele două ministere funcționează cu miniștri demisionari de o lună. Premierul a anunțat, în urmă cu două zile, că președintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguța Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) și Mihai Drăghici (la Transporturi).

“Fără nicio explicație, dând dovadă că vrea blocarea activității Guvernului”, a spus Dăncilă.

O decizie a Curții Constituționale din 19 decembrie arată că șeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru și să răspundă motivat legat de numirile noilor miniștri.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iohannis-a-semnat-dupa-o-luna-demisiile-ministrilor-de-la-dezvoltare-si-transporturi-52670.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/iohannis-a-semnat-dupa-o-luna-demisiile-ministrilor-de-la-dezvoltare-si-transporturi-52670-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv