Bărbatul acuzat de un atacuri xenofobe cu mașina în noaptea de Anul Nou în nord-vestul Germaniei a fost plasat în arest preventiv, urmând a fi inculpat pentru tentative de omor, au anunțat miercuri autoritățile, transmit dpa și AFP.

Numărul persoanelor rănite în atacurile produse în patru locuri diferite din orașele învecinate Bottrop și Essen a crescut de la patru la opt, a precizat poliția din Muenster.

Printre răniți se numără un băiețel de 4 ani, mama sa de 29 de ani, de origine afgană, și o fetiță siriană în vârstă de 10 ani.

Siriana de 46 de ani rănită grav ‘a fost operată și se află acum în afara pericolului’, a menționat poliția.

Suspectul, în vârstă de 50 de ani, a intrat în mod deliberat cu mașina, în mare viteză, în mai multe grupuri de persoane care sărbătoreau Noul An pe stradă și care erau formate mai ales din străini, a declarat Herbert Reul, ministrul de interne al landului Renania de Nord – Westfalia, unde s-au produs atacurile.

Agresorul a fost reținut în noaptea de luni spre marți.

‘A existat o intenție clară din partea acestui om de a omorî străini’, a declarat ministrul Reul marți, după primul interogatoriu al suspectului.

Poliția și parchetul au vorbit despre ‘atacuri țintite’ ale acestuia.

Poliția nu a găsit până acum indicii despre vreo afiliere sau conexiune a suspectului cu grupări radicale de dreapta, a afirmat Reul miercuri, la postul WDR5.

Se pare că bărbatul ‘a dezvoltat o ură împotriva străinilor din cauza deznădejdii și resentimentelor sale’, a mai spus ministrul. Evaluările inițiale ale anchetatorilor au indicat faptul că suspectul suferă de ‘o maladie mintală’, a adăugat ministrul de interne.

Conform cotidianului Der Spiegel, bărbatul se afla în tratament pentru schizofrenie.

El era șomer de mai mulți ani și ar fi declarat poliției că ‘străinii numeroși sunt o problemă pentru Germania pe care vrea s-o rezolve’, mai scrie Der Spiegel.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/suspectul-pentru-atacurile-xenofobe-din-noaptea-de-anul-nou-in-arest-preventiv-pentru-tentative-de-omor-52666.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/suspectul-pentru-atacurile-xenofobe-din-noaptea-de-anul-nou-in-arest-preventiv-pentru-tentative-de-omor-52666-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv