Donald Trump a declarat marți că este nerăbdător să se întâlnească din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, care, cu o zi înainte afirmase că este dispus să aibă o întrevedere cu președintele american în orice moment, relatează AFP.

“Și eu sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu președintele Kim care își dă seama foarte bine că Coreea de Nord posedă un potențial economic formidabil”, a scris liderul de la Casa Albă într-un scurt mesaj pe Twitter.

După summitul istoric dintre cei doi care a avut loc în iunie la Singapore, Donald Trump a insistat pe lângă Kim Jong Un în legătură cu posibilitățile de dezvoltare economică pe care le va avea Coreea de Nord dacă se denuclearizează și se eliberează astfel de sancțiunile internaționale care apasă asupra sa.

Donald Trump, care și-a mai exprimat speranța ca un summit cu Kim Jong Un să aibă loc la începutul lui 2019, a subliniat interesul său pentru o asemenea întâlnire la o zi după declarațiile făcute de liderul comunist în discursul său de Anul Nou, potrivit cărora Coreea de Nord s-a angajat să nu mai producă ori să testeze arme nucleare.

Liderul nord-coreean a declarat că este dispus să aibă o întâlnire cu Donald Trump oricând pentru “a produce rezultate care vor fi salutate de comunitatea internațională”.

Kim Jong Un a mai avertizat în discursul său că Phenianul și-ar putea schimba atitudinea dacă, în pofida apropierii diplomatice din ultimele luni, Washingtonul își menține sancțiunile legate de dosarul său nuclear.

În cadrul acestui summit, cei doi lideri au semnat un acord redactat în termeni vagi privind o viitoare denuclearizare a Peninsulei Coreene. Însă puține progrese s-au înregistrat între timp și cele două capitale nu s-au pus de acord asupra semnificației exacte a textului.

Washingtonul pretinde o denuclearizare “complet verificată” a Nordului, în timp ce Phenianul acuză Statele Unite că doresc dezarmarea sa unilaterală fără a face concesii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/donald-trump-doreste-sa-se-intalneasca-din-nou-cu-kim-jong-un-52662.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/donald-trump-doreste-sa-se-intalneasca-din-nou-cu-kim-jong-un-52662-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv