2018 a fost anul în care s-a împlinit un ideal de 140 de ani – sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a afirmat PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba oficiată cu ocazia Anului Nou.

Patriarhul le-a transmis românilor să privească cu încredere, speranță, dar și cu responsabilitate, fiecare clipă a vieții.

“Anul care tocmai s-a încheiat, 2018, a fost un an deosebit de bogat în manifestări omagiale și comemorative, fiind Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în care Dumnezeu ne-a dăruit bucuria împlinirii unui ideal de 140 de ani – și anume sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naționale. În mod deosebit, am comemorat cu evlavie pe toți eroii neamului românesc care au luptat pentru înfăptuirea marelui ideal național, concretizat în Unirea din anul 1918. De fapt, Catedrala Mântuirii Neamului a fost dintru început închinată cinstirii tuturor eroilor români care s-au jertfit, de-a lungul întregii noastre istorii, pentru apărarea credinței, pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român”, a subliniat PF Daniel, potrivit basilica.ro.

El a spus că anul 2019 a fost consacrat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind anul omagial al satului românesc – al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

“Să privim cu încredere și speranță, dar și cu responsabilitate, fiecare clipă a vieții prezente, prețuind-o ca fiind o chemare a ridicării noastre din păcate prin pocăință și ca șansă de rodire și valorificare a darurilor primite de la Dumnezeu, prin fapte bune săvârșite în timpul vieții pământești, pentru a dobândi viața veșnică din Împărăția cerurilor. Hristos-Domnul, Împăratul veacurilor, să vă dăruiască tuturor celor care ați venit la biserică să vă rugați împreună cu noi, la cumpăna trecerii dintre ani, sănătate și pace, precum și bucuria sfințirii timpului ca timp al mântuirii, să binecuvânteze familiile și activitățile dumneavoastră, spre slava Preasfintei Treimi și binele oamenilor. Să trăiți întru mulți și binecuvântați ani!”, a încheiat Patriarhul BOR.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/patriarhul-daniel-in-2018-a-fost-implinit-un-ideal-de-140-de-ani-sfintirea-catedralei-mantuirii-neamului-52656.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/patriarhul-daniel-in-2018-a-fost-implinit-un-ideal-de-140-de-ani-sfintirea-catedralei-mantuirii-neamului-52656-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv