Opt oameni au petrecut Revelionul în frig, suspendați la 50 de metri deasupra pământului, într-un carusel din Rennes (vestul Franței), blocat din cauza unei defecțiuni tehnice, informează France Presse.

“A fost mult timp, s-a făcut frig, a fost înfricoșător”, a declarat Antoine, 23 de ani, înfășurat într-o pătură, așteptând coborârea prietenei sale Lea.

Cele opt persoane, între care cinci minori între 13 și 17 ani, s-au pomenit blocate în “BomberMaxxx”, un braț gigantic de 52 de metri care propulsează o gondolă în aer, într-un parc de distracții din centrul orașului Rennes. Calvarul a durat mai mult de nouă ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia să dureze doar câteva minute. Dar, luni, 31 decembrie, în jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT), brațul s-a blocat brusc, reținându-i prizonieri pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, este vorba de o piesă nouă care s-a slăbit și s-a blocat. “Este un incident tehnic care nu s-a mai întâmplat niciodată înainte. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienți. Singura dificultate este să-i coborâm”, a anticipat el.

Într-adevăr, operațiunea de scoatere și coborâre în siguranță a celor opt persoane, realizată de pompieri, nu a fost ușoară, necesitând mai mult încercări. În cele din urmă, pompierii au petrecut ore în șir echipând fiecare pasager cu un ham și instalând un dispozitiv de rapel. Primul pasager a fost coborât la 04:00 dimineața, după șapte ore de la blocarea caruselului, iar ultimul la ora 06:00, după ce toate petrecerile de revelion se vor fi încheiat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/opt-persoane-au-petrecut-revelionul-in-frig-suspendate-la-50-de-metri-in-aer-intr-un-carusel-care-s-a-defectat-52657.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/opt-persoane-au-petrecut-revelionul-in-frig-suspendate-la-50-de-metri-in-aer-intr-un-carusel-care-s-a-defectat-52657-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv