Liderul spiritual suprem al Bisericii Catolice a deplâns lipsa de unitate din lume și a atras atenția asupra căutării profitului cu orice preț care are loc numai în folosul unui mic număr de oameni, ”Unitatea contează mai mult decât diversitatea”, a spus Papa Francisc, citat de Reuters.

Suveranul pontif a vorbit după slujba tradițională de la Basilica Sf.Petru de la Vatican. În cuvântul dedicat trecerii în noul an, Francisc a vorbit despre singurătatea din lume: „Câtă singurătate și dezbinare este în jurul nostru. Lumea este complet conectată, și totuși pare din ce în ce mai destrămată”.

În predica sa, Francisc a omagiat maternitatea subliniind faptul că o lume care privește spre viitor uitând să se uite cu ochii unei mame suferă de miopie: ”S-ar putea să crească profiturile, dar nu îi va mai vedea pe ceilalți ca pe copii. Va produce bani, dar nu pentru toți. Vom trăi în aceeași casă, dar nu ca frați și surori”, a spus înaltul ierarh.

Papa Francisc a atras atenția asupra riscului ca biserica să ajungă ”un muzeu frumos al trecutului” dacă oamenii își pierd capacitatea de ”a fi uimiți pe care o oferă credința”.

  Anul 2018 s-a încheiat în note nu tocmai fericite pentru Vatican, după ce purtătorul de cuvânt al Papei și secretarul acestuia și-au dat demisia în urma unor neînțelegeri legate de strategia pe care Sfântul Scaun o are în vedere pentru viitorul apropiat. Greg Burke lucra la vatican din 2012, era corespondent al rețelei Fox News și făcea parte din grupul conservator catolic Opus Dei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/mesajul-de-anul-nou-al-papei-francisc-unitatea-este-de-preferat-in-fata-diversitatii-52659.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/mesajul-de-anul-nou-al-papei-francisc-unitatea-este-de-preferat-in-fata-diversitatii-52659-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv